INTREABA-MA ORICE !

Ce este kinetoterapia

    Ce este kinetoterapia si cum se desfasoara


    Kinetoterapia (ortografiata uneori și sub forma "chinetoterapie"), mai poate fi intalnita si sub denumirile de chineziterapie sau kinetologie medicală. Kinetoterapia reprezinta un tip de gimnastica medicala. In traducere, termenul 'kinetoterapie" inseamna terapie prin mișcare.
Evaluarea pacientilor

     Kinetoterapeutii trateaza in special pacientii care au avut accidente, au suferit anumite interventii chirurgicale sau au alte probleme de sanatate care influenteaza felul in care acestia se misca. In primul rand, kinetoterapeutii trebuie sa evalueze starea pacientului in ceea ce priveste puterea musculara si gradul de flexibilitate. In cazul accidentarilor sau anumitor handicapuri, acestia vor incerca sa puna un diagnostic cat mai precis al bolii sau afectiunilor de care sufera pacientul respeciv.
Dezvoltarea unui plan de tratament

     Dupa diagnosticarea traumelor pacientului, kinetoterapeutul va pregati un plan de tratament. Acesta poate include mentinerea unei pozitii corecte si cresterea fortei si flexibilitatii prin exercitii fizice. De asemenea, kinetoterapeutul va incearca sa diminueze traumele sau sa menajeze zona accidentata invatand pacientul sa aplice miscari diferite in activitatile sale zilnice, miscari care evita stresarea acelei zone.

    Monitorizarea progresului inregistrat de pacient

    Pe masura ce planul de tratament este implementat, kinetoterapeutul monitorizeaza progresul pacientilor si incearca sa stabileasca rezultatele pozitive. In cazul unui raspuns nesatisfacator, el ajusteaza tratamentul dupa cum este necesar.
Educarea pacientilor

     Kinetoterapeutii ofera sfaturi pacientilor pentru ca acestia sa isi mentina sanatatea prin miscare si activitate fizica continua. De exemplu, in cazul pesrsoanelor in varsta, kinetoterapeutii pot oferi sfaturi despre reducerea riscului de accidentare prin miscare. Exemple de accidentari care se produc prin miscare tratate de kinetoterapeuti sunt: bursitele, tendonitele, sindromul de tunel carpian. mai mult
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...