INTREABA-MA ORICE !

Ce este glutenul

   Glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara.

   Glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte alimente, pentru textura pe care o ofera acestora.          Glutenul mai este folosit ca agent de ingrosare si liant, potentiator de aroma si supliment de proteine.
   Unele persoane pot dezvolta intoleranta la gluten. Intoleranta la gluten este un termen folosit pentru a descrie trei conditii: alergie la grau, sensibilitate non-celiaca la gluten si boala celiaca. Potrivit cercetarilor, intre 5 si 10 procente din populatia globului sufera de anumite forme de sensibilitate la gluten. Toate cele 3 conditii sunt dificil de diagnosticat si multe persoane nu constientizeaza ca intoleranta la gluten este cauza conditiilor medicale de care sufera.
   Cele mai multe forme de intoleranta la gluten determina organismul sa produca o reactie imuna anormala la grau. Alergia la grau poate produce simptome, cum ar fi urticariile, dificultatile de respiratie si problemele digestive. In cazurile grave, persoana afectata poate experimenta anafilaxie - o reactie brusca si severa cu posibile urmari fatale. Persoanele cu boala celiaca pot suferi de balonare, scadere in greutate, oboseala, dureri de cap, pe masura ce organismul are dificultati in a obtine din alimentatie toate substantele nutritive de care are nevoie.sursa
glutenul in alimente,glutenul dauneaza,glutenul ingrasa,glutenul la sugari,glutenul dex,glutenul si sanatatea,glutenul bun sau rau,glutenul este daunator,
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...