INTREABA-MA ORICE !

CE ESTE INTERNET BANKING-UL

    Internet Banking-ul este prietenul cel mai bun al omului modern, al omului grabit.

    De ce? Pentru ca iti ofera posibilitatea de a realiza majoritatea tranzactiilor bancare de care ai nevoie, de oriunde ai acces la internet. Adica poti fi propriul tau bancher de la tine de pe canapea, cu un ceai fierbinte in fata, imbracat cel mult in pijamale. Poti plati facturile de utilitati, poti face schimburi valutare, tranferuri catre alte contrui, ai acces la istoricul tranzactiilor si la extrase de cont si cate si mai cate.

    Tranzactiile sunt facute prin intermediul unui website sigur, care este operat de banca al carei clienti esti, nefiind nevoit sa te deplasezi fizic la banca pentru orice tranzactie pe care vrei sa o faci.




    Ai nevoie doar de un computer cu o conexiune la Internet sau de un telefon "destept" (smartphone) cu acces la internet.

    Ca sa incepi sa te bucuri de avantajele Internet Banking-ului nevoie de un cont bancar activ, cu bani în el pentru tranzactii si de acces la internet Cand vei solicita acest serviciu banca iti va comunica ID-ul de utilizator (numarul cu care te vei identifica la intrarea pe siteul de internet banking) si iti va pune la dispozitie un digipass sau token, dispozitivul care va genera parola cu care te vei putea conecta la conturile tale online.

    Principalul motiv pentru care ti-ai dori sa folosesti Internet Banking este ca salvezi timp pretios pentru tine. Ai banca ta deschisa la orice ora si poti face tranzactiisi in afara orelor de program ale bancii, de oriunde ai acces la un computer cu internet. Nu mai pierzi ore pe drumuri, nu mai ai emotii ca se inchide la banca pana termini tu serviciul.

    Daca te sperie toata povestea astea cu internetul si ti se pare mult prea complicata, sa stii ca nu e. Nu trebuie sa ai studii de computere sa folosesti internet banking-ul.Bancile au site-uri si interfete prietenoase, usor de folosit chiar daca nu esti familiarizat cu computerele.Dupa cateva sesiuni de acomodare te vei trezi ca faci cu usurinta tranzactii financiare pe care le-ai fi crezut imposibile cu o saptamana in urma. Si oricum, daca te incurci in mijlocul unei tranzactii de Internet Banking, nu e nicio problema. Banca iti pune la dispozitie un numar de telefon gratuit pe care il apelezi si ai imediat asistenta in completarea tranzactiilor.

    Pe romaneste, ai intotdeauna o mana de ajutor pe aproape daca ceva nu-ti iese din prima. Vei descoperi singur ce simplu e sa-ti platesti facturile de utilitati pe net in maxim 2 minute fara sa iesi din papucii de casa. Te vei bucura precum un copil vazand ca ai in permanenta la dispozitie un extras de cont cu toate operatiunile facute in contul tau, cati bani au intrat, cand au intrat, ce bani ai cheltuit si unde. Si asta chiar si pe mai multe luni in urma.

    Pentru a ave acces la aceste minunate si diverse operatiuni, trebuie sa te conectezi cu datele de contact la contul tau virtual de on-line banking. Fara conectare, nu esti autorizat sa faci niciun fel de tranzactii. Daca vrei sa zicem sa-ti achiti in premiera factura de curent prin Internet Banking intri pe situl de Internet Banking al bancii tale. Acolo ti se va solicita parola de Internet Banking si numarul de cont. Le scrii frumusel si ca prin minune ai intrat in cont. De aici pana la a plati curentul nu mai ai decat 1 minut si jumatate. Selectezi suma de bani datorata, introduci contul furnizorului si gata plata. Ce zici, parca nu mai pare asa filozofie complicata acest Internet Banking, nu-i asa?

    Masuri de securitate cum ar fi utilizarea ID-urilor unice de conectare, codurile de tranzactie, folosirea a doua parole, token-uri de securitate care genereaza parole diferite in mod automat, cele mai moderne modalitati de criptare a informatiei electronice si multe alte sisteme de protectie asigura siguranta deplina a operatiunilor de Internet Banking. Mai mult decât atât, trebuie luate masuri adecvate de protectie ce privesc documentele confidentiale, in traducere libera nu-ti lasa parolele scrise in locuri vizibile. Sunt importante pentru tine si banutii tai.

    Optiunile de Internet Banking difera de la o banca la alta, si de la o tara la alta. Pentru a cunoaste toate serviciile si optiunile de care beneficiezi prin on-line banking trebuie sa citesti cu atentie ghidurile puse la dispozitie de catre banca. Nu vrem sa ne laudam dar Home'Bank de la ING e unul dintre cele mai prietenoase servicii de internet banking din Romania.sursa

internet banking brd,internet banking bcr,internet banking bancpost,internet banking ing,,internet banking raiffeisen,internet banking volksbank,internet banking lloyds,internet banking hsbc,
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...